Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Basis ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Alle aandoeningen
16 weken
9 weken
Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
34 weken
6 weken

Onder Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
Angststoornissen
34 weken
6 weken

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Bipolaire stemmingsstoornissen
34 weken
6 weken

Onder Bipolaire stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Bipolaire stemmingsstoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
34 weken
6 weken

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Diagnose onbekend
34 weken
6 weken

Onder Diagnose onbekend vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Diagnose onbekend
Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
34 weken
6 weken

Onder Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
34 weken
6 weken

Onder Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
Neurocognitieve stoornissen
34 weken
6 weken

Onder Neurocognitieve stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurocognitieve stoornissen
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
34 weken
6 weken

Onder Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
34 weken
6 weken

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Restgroep
34 weken
6 weken

Onder Restgroep vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Restgroep
Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
34 weken
6 weken

Onder Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
34 weken
6 weken

Onder Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
34 weken
6 weken

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
Voedings- en eetstoornissen
34 weken
6 weken

Onder Voedings- en eetstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Voedings- en eetstoornissen

Cliëntervaringen

De zorgaanbieder heeft deze gegevens niet aangeleverd.

De gang van zaken in de instelling (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

Eleos is specialist in christelijke ggz en biedt begeleiding en behandeling aan mensen met psychische problematiek. Vanuit ons christelijk geloof werken we met hen en hun netwerk aan hoop en herstel van het gewone leven. Een groot deel van onze cliënten heeft een christelijke achtergrond. Naasten hebben een belangrijke rol in onze behandeling, die we nauw betrekken volgens de ggz richtlijnen. Gedurende de hele behandeling kan e-health worden ingezet, al startend bij de wachtlijstperiode. Eleos heeft aanbod binnen behandeling in de generalistische basis-ggz en de gespecialiseerde ggz in de vormen ambulante behandeling, deeltijdbehandeling en opname in de kliniek. Binnen begeleiding biedt zij beschermd wonen en ambulante en specialistische begeleiding thuis aan.

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Kun je terecht voor hoogspecialistische behandelingen (3e lijns ggz)?

Nee, dit soort behandelingen bieden wij niet.

Welke andere speciale behandelingen zijn er?

  • Dubbele diagnose (aanbod specifiek gericht op behandeling van bijvoorbeeld verslaving icm een psychische stoornis of een eetstoornis icm PTSS), namelijk:

  • Overig, namelijk:

    Wij hebben specialistische kennis over het grensvlak van christelijk geloof, zingeving en psychiatrie en religieuze problematiek in relatie tot psychopathologie.

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding?

Een cliënt van Eleos meldt zich online aan. Na administratieve verwerking wordt op basis van eerste informatie beoordeeld of deze cliënt door Eleos geholpen kan worden. De cliënt krijgt vervolgens een triage vragenlijst binnen (via het digitale portal) met daarop een uitvraag over klachten, invloed van klachten op het leven en overige problemen. Daarnaast kan de cliënt ook welkomstmodule 1 online volgen.Aan de hand van deze triage vragenlijst wordt binnen 2 weken een telefonisch screeningsgesprek gevoerd met de cliënt. Tijdens de screening worden risicofactoren uitgevraagd, doorgevraagd op triage vragenlijst en vragen gesteld om te kunnen bepalen of deze cliënt geholpen kan worden door Eleos. Na screening volgt een MDO over de screening, waarbij de uitkomst kan zijn:- geen indicatie voor behandeling (evt wel voor begeleiding, MW, oid) advies wordt hierover gegeven- indicatie voor intake en mate van spoed- inzet van e-health modules ter voorbereiding van de intake of omgang met klachten.- Eventueel voorzorggroepTijdens de intakefase – indicerend regiebehandelaar beslist uiteindelijk; wordt er een beoordeling gemaakt van zowel de complexiteit, de ernst en de duur van de klachten - als van de weerbaarheid van de cliënt. Steunbronnen worden hierbij in kaart gebracht evenals de invloed en betrokkenheid van naasten. Motivatie en wens tot verandering wordt bepaald en bezien welke modules van welk zorgprogramma van toepassing zijn. Bij het gezamenlijk met de cliënt samenstellen van het behandelplan vormt de herstelbenadering onze leidraad. Na intake volgt een brief aan de huisarts.De exclusiecriteria zijn terug te vinden op de website van Eleos.

Hoe verlopen intake en diagnose?

Na de screening vindt een MDO screening plaats (zie paragraaf 10). Tijdens screening zal worden uitgevraagd of e-healthmodules eventueel geschikt en wenselijk zijn voor de cliënt. Cliënt ontvangt welkomstmodule 2. Wanneer deze cliënt op de wachtlijst wordt geplaatst, ontvangt cliënt enkele weken voor intake welkomstmodule 3. Tot slot vindt de intake plaats met de regiebehandelaar. Aan de hand van de HONOS+ vragenlijst die de behandelaar invult wordt de cliënt aan een zorgvraagtypering gekoppeld. Er wordt door de indicerend regiebehandelaar een passend zorgprogramma gekozen samen met de cliënt, waarna het pad van het zorgprogramma verder wordt gevolgd. De verschillende beslismomenten via MDO’s en de aanwezige disciplines staan beschreven in paragraaf 10.

Behandelproces

Hoe wordt het behandelplan opgesteld?

Als de diagnose en na te streven doelen helder zijn wordt in overleg met de cliënt een individueel behandelplan opgesteld. In de Specialistische ggz wordt dit plan vastgesteld in het multidisciplinair overleg (MDO) waar ook een psychiater of een klinisch psycholoog bij betrokken is. Tenzij anders overeengekomen vormt een persoonlijk stabiliteitsplan een vast onderdeel van de specialistische behandeling.Als het passend is in het zorgplan vindt overleg plaats met meerdere disciplines, bijvoorbeeld een relatie- of gezinstherapeut.

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

Eleos verzamelt Eleos data om de effectiviteit van de door Eleos geleverde zorg te meten door middel van ROM-metingen. De vragenlijsten SQ48 en een door Eleos ontwikkelde ROM vragenlijst Existentieel Herstel worden periodiek uitgezet onder cliënten (voor intake en vervolgens voorafgaand aan een herstelgesprek). De behandelaar gebruikt deze informatie bij bespreking van de voortgang van de behandeling; de organisatie gebruikt deze gegevens om van te leren en te verbeteren. Ook voor onderzoeksdoeleinden wordt deze data geanonimiseerd gebruikt. De voortgang van de behandeling wordt periodiek teruggekoppeld aan de huisarts, bij langer durende behandelingen volgt minimaal één keer per jaar een voortgangsbericht.De voortgang wordt ook tijdens de intervisiemomenten besproken volgens de door Eleos gebruikte methodiek ‘Kracht van Kort’. In de intervisie wordt aan de hand van casussen besproken hoe een behandeling verloopt, waarom deze nog gaande is, of nog aan behandeldoelen wordt gewerkt etc. Op deze manier wordt periodiek een reflectie op de behandeling uitgevoerd.

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

De regiebehandelaar reflecteert tijdens de zogenaamde herstelgesprekken (één keer in de drie maanden) op de voortgang van de behandeling, doelmatigheid en effectiviteit. Daarbij worden de behandeldoelen besproken en aangegeven of deze zijn behaald, of wijziging nodig is of dat nieuwe doelen worden gesteld. Dit wordt vastgelegd in het behandelplan van de cliënt in het EPD.De uitkomsten van de ROM-vragenlijsten (SQ48 en de ROM vragenlijst Existentieel Herstel) worden gebruikt als input voor de herstelgesprekken. De uitkomsten laten zien wat het verloop is van de behandeling bij de cliënt, waarover het gesprek vervolgens wordt gevoerd.

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

Voor ambulante behandeling volwassenzorg en klinische zorg wordt de CQ-index gebruikt, een gestandaardiseerde methodiek om ervaringen van cliënten te meten en te analyseren. Dankzij de systematische toepassing van deze algemene meetstandaard, worden ervaringen met de zorg op een betrouwbare, eenduidige manier gemeten en openbaar gemaakt. Hierdoor is het mogelijk om prestaties van verschillende zorgaanbieders met elkaar te vergelijken.Voor Eleos levert de informatie aanknopingspunten op om de kwaliteit van zorg en dienstverlening verder te kunnen verbeteren. Elk team kan de cliënttevredenheid van haar cliënten raadplegen via het teamdashboard.

Na de behandeling

Hoe worden de resultaten en vervolg besproken?

Als de diagnose en na te streven doelen helder zijn wordt in overleg met de cliënt een individueel behandelplan opgesteld. In de Specialistische ggz wordt dit plan vastgesteld in het multidisciplinair overleg (MDO) waar ook een psychiater of een klinisch psycholoog bij betrokken is. Tenzij anders overeengekomen vormt een persoonlijk stabiliteitsplan een vast onderdeel van de specialistische behandeling.Als het passend is in het zorgplan vindt overleg plaats met meerdere disciplines, bijvoorbeeld een relatie- of gezinstherapeut.

In geval van terugval of crisis?

Eleos verzamelt Eleos data om de effectiviteit van de door Eleos geleverde zorg te meten door middel van ROM-metingen. De vragenlijsten SQ48 en een door Eleos ontwikkelde ROM vragenlijst Existentieel Herstel worden periodiek uitgezet onder cliënten (voor intake en vervolgens voorafgaand aan een herstelgesprek). De behandelaar gebruikt deze informatie bij bespreking van de voortgang van de behandeling; de organisatie gebruikt deze gegevens om van te leren en te verbeteren. Ook voor onderzoeksdoeleinden wordt deze data geanonimiseerd gebruikt. De voortgang van de behandeling wordt periodiek teruggekoppeld aan de huisarts, bij langer durende behandelingen volgt minimaal één keer per jaar een voortgangsbericht.De voortgang wordt ook tijdens de intervisiemomenten besproken volgens de door Eleos gebruikte methodiek ‘Kracht van Kort’. In de intervisie wordt aan de hand van casussen besproken hoe een behandeling verloopt, waarom deze nog gaande is, of nog aan behandeldoelen wordt gewerkt etc. Op deze manier wordt periodiek een reflectie op de behandeling uitgevoerd.

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
A lodewijk
gz-psycholoog
Vrouw
WR scholte
klinisch psycholoog
Man
AM VAN abbema
gz-psycholoog
Vrouw
AE verhoeff-korpershoek
klinisch psycholoog
Vrouw
TE post
gz-psycholoog
Vrouw
A VAN DER zwan
psychiater
Man
MA van der valk
verpleegkundig specialist ggz
Vrouw