Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Basis ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Alle aandoeningen
2 weken
2 weken
Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
2 weken
2 weken

Onder Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
Angststoornissen
2 weken
2 weken

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Bipolaire stemmingsstoornissen
2 weken
2 weken

Onder Bipolaire stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Bipolaire stemmingsstoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
2 weken
2 weken

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Diagnose onbekend
2 weken
2 weken

Onder Diagnose onbekend vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Diagnose onbekend
Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
2 weken
2 weken

Onder Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
2 weken
2 weken

Onder Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
Neurocognitieve stoornissen
2 weken
2 weken

Onder Neurocognitieve stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurocognitieve stoornissen
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
2 weken
2 weken

Onder Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
2 weken
2 weken

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Restgroep
2 weken
2 weken

Onder Restgroep vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Restgroep
Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
2 weken
2 weken

Onder Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
2 weken
2 weken

Onder Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
2 weken
2 weken

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
Voedings- en eetstoornissen
2 weken
2 weken

Onder Voedings- en eetstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Voedings- en eetstoornissen

Cliëntervaringen

De zorgaanbieder heeft deze gegevens niet aangeleverd.

De gang van zaken in de praktijk (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

Psychotherapeutische hulp, en/of een psychodiagnostisch traject, wordt op maat geboden voor mensen die kampen met een psychische klacht en/of een diagnostische vraag hebben. Dit kunnen verschillende klachten of problemen zijn, zoals beschreven in DSM-5. Problemen waar we tegen aanlopen of mee te kampen hebben en die niet vanzelf overgaan of voorbij gaan, hebben vaak een dieperliggende ondergrond met vaste structuren en patronen. Er wordt gewerkt vanuit een groeimodel waarbij iemand vanuit het psychotherapeutische traject naar zichzelf, de omgeving en het eigen aandeel kijkt.Zowel in de voorbereiding als gedurende de verschillende vormen van psychotherapie wordt veel aandacht besteed aan het bewaken van een veilig behandelklimaat. In de behandelingen wordt gewerkt vanuit een respectvolle houding naar jezelf, elkaar en de omgeving.Basishouding is dat je probeert zo echt en eerlijk mogelijk naar jezelf te kijken, zonder veroordelend naar jezelf of de situatie. Psychotherapie kan individueel geboden worden , in groepsverband (groepstherapie), in gezins/familie verband (systeemtherapie) of een combinatie ervan.Er wordt binnen Psychotherapie Praktijk ’t Woold, naast de ‘face to face’ gesprekken, gewerkt met een beveiligd ’e-health’ programma van MyMindspace om veilig te kunnen communiceren, opdrachten uit te voeren en om documenten, verslagen en vragenlijsten uit te wisselen. Behandeling en/of diagnostiek gebeurt altijd op verwijzing van de huisarts en in samenspraak met patiënt.

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding en intake?

Na een verwijzing via uw huisarts kan een patiënt in aanmerking komen voor:Een diagnostiektraject en/of een behandeltraject. Door contact op te nemen (telefonisch of per mail) kan binnen 2 weken, buiten de vakanties om, een eerste afspraak gepland worden.Door officieel erkende en BIG-geregistreerde klinisch psycholoog, psychotherapeut, Gz-psycholoog (FGZPt, NIP, Wet BIG) wordt een uitgebreide intake gedaan waarna een passende behandeling wordt geboden en indien nodig eerst, of alleen, een diagnostisch traject kan worden gedaan. Psychodiagnostisch onderzoek: vanuit een relevante diagnostiek- en/of behandelvraag, leidend tot een eindconclusie met diagnose, een DSM-classificatie en een bijbehorend advies.Psychotherapeutische behandeling. Dit kan een behandeling zijn vanuit specialistische GGz en vanuit generalistische (basis) GGz.Patiënten of verwijzers kunnen contact opnemen met: Psychotherapie Praktijk ’t Woold, gevestigd op Stationsstraat 32-a, 7122 AT, Aalten, te bereiken via: info@ppw10.nl of 06-16762908. Consultatie altijd op afspraak. Communicatie verloopt via dhr. M. I. Stock, klinisch psycholoog. Patiënten krijgen uiterlijk binnen twee weken reactie op uw vraag en indien gewenst direct een mogelijkheid om een eerste afspraak te plannen.

Behandelproces

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

Bij aanvang van de behandeling wordt via SVR een ROM meting gedaan welke wordt herhaald bij afsluiten van de behandeling. Na afsluiting van behandeltraject wordt tevens een cliënttevredenheidsvragenlijst afgenomen.Verder wordt, vanuit de behandeling zelf, periodiek (ongeveer na 10 sessies) geëvalueerd. Behandelaar en cliënt bespreken dan de voortgang vanuit perspectief van de behandeldoelen, zoals vooraf in behandelplan overeengekomen.

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

Na Intake volgt een advies gesprek waarna behandeling, dan wel psychodiagnostiek, kan starten. Vervolgens is er na elke (ongeveer) 10 sessies een evaluatie. Indien nodig of gewenst wordt ook met verwijzer en/of collega's de voortgang besproken en geëvalueerd.

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

Na afloop van het behandel/diagnostiek traject.Via cliënttevredenheidsvragenlijst, (SVR) en eventueel aangevuld met een semi-gestructureerd interview.

Hoe is de communicatie met de cliënt georganiseerd?

Informatie van patiënten wordt uitsluitend met medeweten en nadrukkelijke goedkeuring (o.a. toestemmingsverklaring) van de patiënt gedeeld met andere betrokkenen/professionals, uitsluitend t.b.v. het hulpverleningsproces.

Na de behandeling

Worden de resultaten en vervolg besproken?

Ja

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
MI stock
klinisch psycholoog
Man