Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Basis ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Alle aandoeningen
1 week
2 weken
Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
0 weken
0 weken

Onder Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
Angststoornissen
0 weken
0 weken

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Bipolaire stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Bipolaire stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Bipolaire stemmingsstoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Diagnose onbekend
0 weken
0 weken

Onder Diagnose onbekend vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Diagnose onbekend
Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
1 week
1 week

Onder Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
Neurocognitieve stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurocognitieve stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurocognitieve stoornissen
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Restgroep
0 weken
0 weken

Onder Restgroep vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Restgroep
Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
Voedings- en eetstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Voedings- en eetstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Voedings- en eetstoornissen

Cliëntervaringen

Scores

(Gebaseerd op 30 ervaringen)
8,2/10
9,2/10
9,2/10
8,2/10
8,4/10

De gang van zaken in de instelling (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

Good Hope benadert verslaving als, eenmaal opgelopen, een levenslange aandoening. Deze aandoening staat op zichzelf en wordt tevens aangejaagd door onderliggende problematiek. Good Hope richt zich in de behandeling van volwassenen dan ook eerst op het onder controle brengen en houden van de verslaving. Ten tweede wordt de verslaving losgekoppeld van eventuele onderliggende problematiek. Gedurende de behandeling neemt Good Hope de omgeving mee in de behandeling van de cliënt opdat controle over verslaving bestendigd kan worden samen met het netwerk

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Kun je terecht voor hoogspecialistische behandelingen (3e lijns ggz)?

Nee, dit soort behandelingen bieden wij niet.

Welke andere speciale behandelingen zijn er?

  • Dubbele diagnose (aanbod specifiek gericht op behandeling van bijvoorbeeld verslaving icm een psychische stoornis of een eetstoornis icm PTSS), namelijk:

    Verslaving en PTSS
    Verslaving en persoonlijkheidsproblematiek

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding?

De telefonische aanmelding wordt ontvangen door de intaker of office manager welke een afspraak inplant voor intake. De office manager plant afspraak met psychiater. Intaker vraagt machtiging aan bij verzekeraar namens Regiebehandelaar. Intaker houdt cliënt op de hoogte van verloop van aanvraag machtiging voor zorg bij verzekeraar. Intaker stelt cliënt op de hoogte van prehab (voorafgaand aan opname) groepssessie. Twee verplichte sessies prehab o.l.v. psycholoog van de kliniek zijn verplicht vóór opname

Hoe verlopen intake en diagnose?

Aanmelding kan telefonisch of via contactformulier van website binnenkomen. De intaker heeft/neemt op direct contact met cliënt en doet een snelle beoordeling of Good Hope geschikt zou kunnen zijn als zorgverlener. Er wordt contact gezocht met de indderend regiebehandelaar (psychiater) bij twijfel. Er wordt een intake ingepland met de intaker waarbij screener wordt afgenomen en psychiatrisch consult ingepland voor diagnostische beoordeling. Bevindingen van psychiater worden teruggekoppeld naar cliënt middels intaker. Intake, beoordeling en terugkoppeling worden vastgelegd in EPD

Behandelproces

Hoe wordt het behandelplan opgesteld?

Na intake door basispsycholoog en consult met psychiater wordt in overleg met (G.Z.-) psycholoog - die de kwaliteit van de behandeling ter plaatse bewaakt, een principe behandelplan opgesteld en opgestuurd naar cliënt ter beoordeling. Bij eventuele dringende wijzigingen door cliënt worden psychiater en G.Z.- psycholoog op de hoogte gesteld en een tweede consult met hoofdbehandelaar zonodig (psychiater) ingepland

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

Ten behoeve van de aanvraag van autorisatie door zorgverzekeraar wordt de MATE 2.1 afgenomen. . Aan het begin van de behandeling wordt de OQ45 afgenomen welke o.a. stress en interpersoonlijke verhoudingen beoordeelt. Deze vragenlijst wordt bij het verlaten van kliniek nog eens afgenomen. In week 2 en 4 volgt een gesprek met de indicerend regiebehandelaar over de voortgang van de behandeling. In week 3 volgt evaluatie met G.Z.-psychologe van behandeling en plan

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

De regiebehandelaar evalueert tweewekelijks met de G.Z.- psycholoog - die waakt over de kwaliteit van het behandelproces- over de behandeldoelen en voortgang van individuele cliënten. G.Z- psychologe bespreekt dagelijks met het klinisch team de behandelvoortgang van cliënten. Bij grote problemen worden extra sessies met indicerend regiebehandelaar ingepland. Bij ontslag volgt overdracht naar behandelaar van de nazorg in aanwezigheid van cliënt en indicerend regiebehandelaar

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

Voorafgaand aan de intake wordt de OQ45 vragenlijst per mail en MATE2..1 deels per mail afgenomen. De MATE2.1 wordt na intake door intaker verder afgenomen. Na terugkeer in NL wordt de OQ45 nogmaals afgenomen. Bij de laatste afname wordt tevens de CQI (client questionnaire inventory), een cliënttevredenheidslijst, afgenomen

Na de behandeling

Hoe worden de resultaten en vervolg besproken?

Na intake door basispsycholoog en consult met psychiater wordt in overleg met (G.Z.-) psycholoog - die de kwaliteit van de behandeling ter plaatse bewaakt, een principe behandelplan opgesteld en opgestuurd naar cliënt ter beoordeling. Bij eventuele dringende wijzigingen door cliënt worden psychiater en G.Z.- psycholoog op de hoogte gesteld en een tweede consult met hoofdbehandelaar zonodig (psychiater) ingepland

In geval van terugval of crisis?

Ten behoeve van de aanvraag van autorisatie door zorgverzekeraar wordt de MATE 2.1 afgenomen. . Aan het begin van de behandeling wordt de OQ45 afgenomen welke o.a. stress en interpersoonlijke verhoudingen beoordeelt. Deze vragenlijst wordt bij het verlaten van kliniek nog eens afgenomen. In week 2 en 4 volgt een gesprek met de indicerend regiebehandelaar over de voortgang van de behandeling. In week 3 volgt evaluatie met G.Z.-psychologe van behandeling en plan

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
VA kuiper
psychiater
Man
ME claus
gz-psycholoog
Vrouw
M massoud
Onbekend
Onbekend