Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Basis ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Alle aandoeningen
5 weken
2 weken
Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
0 weken
0 weken

Onder Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
Angststoornissen
0 weken
0 weken

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Bipolaire stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Bipolaire stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Bipolaire stemmingsstoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Diagnose onbekend
0 weken
0 weken

Onder Diagnose onbekend vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Diagnose onbekend
Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
Neurocognitieve stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurocognitieve stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurocognitieve stoornissen
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Restgroep
0 weken
0 weken

Onder Restgroep vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Restgroep
Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
5 weken
2 weken

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
Voedings- en eetstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Voedings- en eetstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Voedings- en eetstoornissen

Cliëntervaringen

De zorgaanbieder heeft deze gegevens niet aangeleverd.

De gang van zaken in de instelling (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

MissieDe missie van Mind to Move is mensen die lijden aan een posttraumatische-stressstoornis op de meest effectieve en toegankelijke wijze te behandelen met als doel kwalitatieve jaren toe te voegen aan de levens van onze patiënten. Tevens willen wij een bijdrage leveren aan de kennis ter bevordering van effectieve traumabehandeling.VisiePsychotraumatische klachten moeten worden behandeld met de meest effectieve wetenschappelijk bewezen methoden. Hierbij geloven wij erin dat naast de psychologische behandeling van voorkeur, het stimuleren van een gezonde leefstijl, maatschappelijke participatie en zelfredzaamheid, een duurzaam herstel van de psychische klachten bevordert. Vertrouwen zien wij als de sleutel tot succes.DoelgroepMind to Move richt zich op de behandeling van patiënt(e)en met PTSS. Voor verwijzers uit Gezondheidscentrum-Schalkwijk en Medisch Centrum Zonnestein in Amstelveen patiënt(e)en met diverse psychische stoornissen behandeld.BehandelingWij maken gebruik van eerste keuze, evidence based behandelmethoden en zetten ons in voor innovatie ter bevordering van de behandeling van de Posttraumatische-Stressstoornis (PTSS). eHealth toepassingen maken onderdeel uit van de behandeling. De behandelingen kunnen face-to-face, online en deels face-to-face en online plaats te vinden. Mind to Move biedt daarmee de mogelijkheid de zorg naar de patiënt(e) toe te brengen. Reisafstand hoeft geen belemmering te zijn. Familie en omgevingFamilie en naasten worden actief betrokken bij het behandelproces, zolang dit aansluit op de wensen van de patiënten.

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Kun je terecht voor hoogspecialistische behandelingen (3e lijns ggz)?

Nee, dit soort behandelingen bieden wij niet.

Welke andere speciale behandelingen zijn er?

  • Dubbele diagnose (aanbod specifiek gericht op behandeling van bijvoorbeeld verslaving icm een psychische stoornis of een eetstoornis icm PTSS), namelijk:

    PTSS en Depressie

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding?

Om in behandeling te komen, kunt u zich als volgt aanmelden: - Middels een verwijzing van de huisarts via Zorgdomein. - Door het aanmeldformulier op onze website in te vullen.Na aanmelding bij Mind to Move wordt er binnen 2 weken een telefonische screening met u ingepland. door een (GZ)psycholoog indien de verwijsbrief hier toe aanleiding geeft. In deze (eventuele) screening wordt bepaald of Mind to Move de zorg kan bieden die u nodig heeft (zie procedure op- en afschalen zorg of dit het geval is). Indien dit niet het geval is, wordt er met u meegedacht over waar u wellicht beter terecht kan of u wordt terugverwezen naar uw huisarts. Indien Mind to Move u passende zorg kan bieden, dan wordt er een intakegesprek met u ingepland.Indien we verwachten u een passend zorgaanbod te kunnen bieden en de verwijsbrief geeft geen aanleiding voor een telefonische overleg, dan wordt er een intakegesprek met u ingepland. Na de intake volgt het adviesgesprek met de indicerend regiebehandelaar. Indien u zich kan vinden in het behandeladvies worden door de behandelaar de vervolgafspraken voor behandeling ingepland. Het kan zijn dat er sprake is van een wachtlijst, met u zal dan besproken worden wat dit voor u betekent. Als de wachttijd te lang voor u is, dan denkt Mind to Move mee over een gepaste oplossing. Als er een intakegesprek ingepland is dan wordt er een vragenlijst opgestuurd om de mate van klachten te inventariseren (ROM).

Hoe verlopen intake en diagnose?

en advisering (o.a. het eerste intakegesprek, mogelijk aanvullende intake- en/of systeemgesprekken, mogelijk aanvullend psychodiagnostisch dan wel psychiatrisch onderzoek, alsmede het inzetten van methodische (multidisciplinaire) deskundigheid).Tijdens de intake wordt er diagnostiek verricht en een behandelplan opgesteld. Er wordt hierbij gekeken naar de samenhang tussen uw omstandigheden, copingstijl en klachten (KOP-model). Daarnaast wordt er stilgestaan bij uw hulpvraag, doelen en verwachtingen van de behandeling. In punt 4.2 en 5.2 van het Professioneel Statuut staat vastgelegd hoe de zorgverlening van begin tot eind geregeld is, hoe beslissingen tot stand komen en wat de verantwoordelijkheden zijn van de indicerend regiebehandelaar bij de indicatiestelling. Ten aanzien van de indicatiestelling is hierin onder meer het volgende vastgelegd: 1. De indicerend regiebehandelaar is verantwoordelijk voor het vaststellen van de DSM-classificatie waarbij de patiënt(e) ook daadwerkelijk is (mede) beoordeeld door de indicerend regiebehandelaar via direct contact met de patiënt(e). Het is hierbij mogelijk dat delen van het intake/diagnostische proces door anderen dan de indicerend regiebehandelaar worden verricht.2. De indicerend regiebehandelaar stelt in overleg met de patiënt(e) het behandelplan -gericht op verantwoorde behandeling (naar de stand van de wetenschap, richtlijnconform)- vast. De verwijzer zal na de intake een rapportage ontvangen waar in staat:a. problematiek en (voorlopige) DSM-classificatie;b. (beknopt) behandelplan; c. hoofdbehandelaar en contactgegevens.Na de intake vindt het adviesgesprek plaats met de indicerend regiebehandelaar, mede- en coördinerend regiebehandelaar.

Behandelproces

Hoe wordt het behandelplan opgesteld?

Aan het eind van de intakefase volgt er een adviesgesprek met de indicerend regiebehandelaar waarin de behandelmogelijkheden en het advies met u worden besproken. Samen met u wordt er besloten over de invulling van het behandeltraject. Zodra hier overeenstemming in is wordt samen met u het behandelplan opgesteld (naar de stand van de wetenschap, richtlijnconform) waarin onder andere de classificatie, hulpvraag, doelen en behandelmethode worden vermeld. Patiënt(e), regiebehandelaar en (eventuele) medebehandelaar moeten het behandelplan schriftelijk of mondeling accorderen. Uw coördinerend regiebehandelaar is gedurende het hele behandeltraject voor u het aanspreekpunt en regievoerder over de behandeling. Uw behandeling gaat na het adviesgesprek van start.

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

Het behandelplan vormt de leidraad voor evaluaties. De voortgang, doelmatigheid en effectiviteit van de behandeling wordt binnen Mind to Move in de werkbegeleiding en het MDO gemonitord. Naast mondelinge evaluatie met de patiënt(e) wordt er gemonitord middels zogenaamde ROM-vragenlijsten. Voorafgaand, tijdens en aan het eind van de behandeling wordt aan patiënt(e)en gevraagd om een ROM-vragenlijst in te vullen. Waar nodig wordt gebruik gemaakt van extra metingen middels vragenlijsten. De evaluaties worden in het patiënt(e)n dossier geregistreerd. Wanneer de evaluatie een drastische wijziging in werkwijze indiceert, dient met patiënt(e) een nieuw behandelplan te worden opgesteld conform de daarvoor geldende processen of kan in overleg met patiënt(e) worden besloten om patiënt(e) intern, dan wel extern door te verwijzen.

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

Binnen Mind to Move reflecteert de coördinerend regiebehandelaar samen met de patiënt(e) en eventueel zijn naasten de voortgang, doelmatigheid en effectiviteit van de behandeling en begeleiding door periodiek gesprekken en ROM-vragenlijsten af te nemen. De coördinerend regiebehandelaar heeft inzicht in de voortgang van de behandeling, hij evalueert met de patiënt(e) en stelt indien nodig het behandelplan bij. De coördinerend regiebehandelaar toetst tussentijds en aan het eind van de behandeling of en in welke mate de concreet omschreven behandeldoelen zijn bereikt.

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

De patiënttevredenheid aan het einde van de behandeling middels een gevalideerde vragenlijst gemeten. Doorgaans is dit de CQ-index

Na de behandeling

Hoe worden de resultaten en vervolg besproken?

Aan het eind van de intakefase volgt er een adviesgesprek met de indicerend regiebehandelaar waarin de behandelmogelijkheden en het advies met u worden besproken. Samen met u wordt er besloten over de invulling van het behandeltraject. Zodra hier overeenstemming in is wordt samen met u het behandelplan opgesteld (naar de stand van de wetenschap, richtlijnconform) waarin onder andere de classificatie, hulpvraag, doelen en behandelmethode worden vermeld. Patiënt(e), regiebehandelaar en (eventuele) medebehandelaar moeten het behandelplan schriftelijk of mondeling accorderen. Uw coördinerend regiebehandelaar is gedurende het hele behandeltraject voor u het aanspreekpunt en regievoerder over de behandeling. Uw behandeling gaat na het adviesgesprek van start.

In geval van terugval of crisis?

Het behandelplan vormt de leidraad voor evaluaties. De voortgang, doelmatigheid en effectiviteit van de behandeling wordt binnen Mind to Move in de werkbegeleiding en het MDO gemonitord. Naast mondelinge evaluatie met de patiënt(e) wordt er gemonitord middels zogenaamde ROM-vragenlijsten. Voorafgaand, tijdens en aan het eind van de behandeling wordt aan patiënt(e)en gevraagd om een ROM-vragenlijst in te vullen. Waar nodig wordt gebruik gemaakt van extra metingen middels vragenlijsten. De evaluaties worden in het patiënt(e)n dossier geregistreerd. Wanneer de evaluatie een drastische wijziging in werkwijze indiceert, dient met patiënt(e) een nieuw behandelplan te worden opgesteld conform de daarvoor geldende processen of kan in overleg met patiënt(e) worden besloten om patiënt(e) intern, dan wel extern door te verwijzen.

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
JA blömer
klinisch psycholoog
Man
GIM post
gz-psycholoog
Man
F nolet
gz-psycholoog
Vrouw
EW velsink
gz-psycholoog
Vrouw
STMJ lamers
gz-psycholoog
Vrouw
N VAN petten
gz-psycholoog
Vrouw
R vis
gz-psycholoog
Man
AME VAN bentum
psychiater
Vrouw
P waaijman
klinisch psycholoog
Vrouw