Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Deze zorgaanbieder heeft nu een patiëntenstop voor gespecialiseerde ggz (Zilveren Kruis, VGZ, CZ, DSW, Menzis, ASR, ONVZ, ENO, Eucare, Salland, Zorg en Zekerheid). Neem contact op met je zorgverzekeraar voor wachtlijstbemiddeling.
Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
0 weken
0 weken

Onder Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
Angststoornissen
0 weken
0 weken

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Bipolaire stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Bipolaire stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Bipolaire stemmingsstoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Diagnose onbekend
0 weken
0 weken

Onder Diagnose onbekend vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Diagnose onbekend
Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
Neurocognitieve stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurocognitieve stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurocognitieve stoornissen
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
42 weken
0 weken

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Restgroep
0 weken
0 weken

Onder Restgroep vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Restgroep
Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
Voedings- en eetstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Voedings- en eetstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Voedings- en eetstoornissen

Cliëntervaringen

De zorgaanbieder heeft deze gegevens niet aangeleverd.

De gang van zaken in de instelling (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

G-kracht psychomedisch centrum biedt als GGZ-instelling zowel specialistische als generalistische basis GGZ aan. G-kracht biedt ambulante psychologische en psychofarmacologische behandeling voor uiteenlopende psychiatrische problematiek. Psychodiagnostiek en psychiatrisch onderzoek maken vaak onderdeel van de behandeling uit, maar kunnen ook los worden aangeboden. Bij de behandeling en diagnostiek staat de patiënt en zijn omgeving centraal.

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Kun je terecht voor hoogspecialistische behandelingen (3e lijns ggz)?

Nee, dit soort behandelingen bieden wij niet.

Welke andere speciale behandelingen zijn er?

  • Dubbele diagnose (aanbod specifiek gericht op behandeling van bijvoorbeeld verslaving icm een psychische stoornis of een eetstoornis icm PTSS), namelijk:

    Persoonlijkheidsproblematiek en PTSS
    Persoonlijkheidsproblematiek en Angst- en stemmingsklachten

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding?

Aanmelding voor behandeling of diagnostiek vindt plaats via de website. De huisarts kan eenaanmelding doen via Zorgdomein. Het secretariaat van G-kracht verwerkt alle aanmeldingen; stuurt een automatische e-mail nadat de aanmelding ontvangen is en plaatst ze op de wachtlijst. Daarnaast worden aanmeldingen bekeken en beoordeeld door de wachtlijstcoördinatoren (iedere zorgverlener heeft gedurende één maand per jaar deze taak).Patiënt kan zich in de periode van aanmelding tot intake via een algemeen telefoonnummer of e-mailadres contact zoeken en vragen stellen. Deze worden beantwoord door het secretariaat of de wachtlijstcoördinatoren.De intake wordt zoveel mogelijk door de regiebehandelaar gedaan, G-kracht psychomedisch centrum streeft ernaar zoveel van start tot einde van de behandeling een vast aanspreekpunt voor patiënt aan te bieden. Wanneer dit op inhoudelijk grond toch nodig is, vindt er een overdracht naar een andere regiebehandelaar plaats.

Hoe verlopen intake en diagnose?

Na aanmelding wordt patiënt op een wachtlijst geplaatst. Zoals hierboven beschreven streeft G-kracht psychomedisch centrum naar zoveel mogelijk één blijvend aanspreekpunt (regiebehandelaar) voor de patiënt. Wanneer de behandelaar ruimte in zijn caseload heeft voor een nieuwe patiënt wordt de eerst volgende patiënt van de wachtlijst uitgenodigd door middel van telefonisch en/of e-mailcontact met de patiënt.Wanneer een behandelaar geen regiebehandelaar kan zijn (omdat hij/zij bijvoorbeeld in opleiding is) zal de werkbegeleider optreden als regiebehandelaar. Dit wordt de patiënt uitgelegd en vertelt wie de regiebehandelaar is.Op grond van de intake en eventueel aanvullend diagnostisch onderzoek wordt een (werk)diagnose gesteld door de regiebehandelaar. Indien de regiebehandelaar een basispsycholoog, gz-psycholoog of psychotherapeut is wordt de diagnose tijdens het multidisciplinair overleg bekrachtigd.

Behandelproces

Hoe wordt het behandelplan opgesteld?

Na de intake en eventueel onderzoeksfase wordt in overleg met patiënt en eventuele medebehandelaren een behandelplan opgesteld en vastgelegd. Indien de behandelaar een basispsycholoog, GZ-psycholoog of psychotherapeut is wordt dit behandelplan besproken en vastgesteld in het multidisciplinair overleg. Wanneer patiënt en behandelaren een verschillende visie op het behandelplan hebben wordt dit eveneens in het multidisciplinair overleg besproken. De verwijzer wordt indien de patiënt hier geen bezwaar tegen heeft via een brief op de hoogte gesteld van de voorgenomen behandeling.

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

Om de voortgang van de behandeling samen met de patiënt te monitoren wordt zowel gebruikgemaakt van voortgangsbesprekingen als van behandelplannen, evaluatie, vragenlijsten en ROM. In het behandelplan worden naast het behandeldoel en afspraken over soort behandeling en frequentie, tevens afspraken gemaakt over de evaluatiemomenten. De evaluaties vinden minimaal één keer per jaar plaatst met gebruik van de uitkomsten van vragenlijsten en ROM gegevens. In het evaluatiegesprek wordt een gespreksformat gebruikt. Patiënten worden aangemoedigd om zo nodig zelf eerder om een evaluatiemoment te vragen. Wanneer een basispsycholoog, GZ-psycholoog of psychotherapeut voornemens is een behandeling op of af te schalen wordt dit besproken in het multidisciplinair overleg. Klinisch psychologen en psychiaters brengen bij twijfel en minimaal eens per jaar een client in bij het multidisciplinair overleg. Wanneer een regiebehandelaar en andere behandelaar oneens zijn over de invulling van de behandeling wordt dit in het multidiscplinair overleg besproken en wordt hier gezamenlijk een besluit over genomen.

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

Er vinden minimaal jaarlijks evaluaties plaatst. De regiebehandelaar is hierbij aanwezig. Wanneer in het behandelplan overige evaluatiemomenten zijn vastgelegd wordt de regiebehandelaar hiervan schriftelijke op de hoogte gesteld.

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

In de tussentijdse en eindevaluaties wordt door de behandelaar met de patiënt door middel van vragen uit het evaluatieformulier stil gestaan bij de tevredenheid over de zorgverlening. Aan het einde van de behandeling ontvangt patiënt de CQ-index. Deze wordt ook met patiënt besproken en indien nodig wordt de patiënt om een toelichting bij de scores gevraagd.Daarnaast kent G-kracht psychomedisch centrum een verbetercommissie waar patiënten zich ten alle tijden kunnen melden met tips en aanbevelingen ter verbetering van de zorgverlening.

Na de behandeling

Hoe worden de resultaten en vervolg besproken?

Na de intake en eventueel onderzoeksfase wordt in overleg met patiënt en eventuele medebehandelaren een behandelplan opgesteld en vastgelegd. Indien de behandelaar een basispsycholoog, GZ-psycholoog of psychotherapeut is wordt dit behandelplan besproken en vastgesteld in het multidisciplinair overleg. Wanneer patiënt en behandelaren een verschillende visie op het behandelplan hebben wordt dit eveneens in het multidisciplinair overleg besproken. De verwijzer wordt indien de patiënt hier geen bezwaar tegen heeft via een brief op de hoogte gesteld van de voorgenomen behandeling.

In geval van terugval of crisis?

Om de voortgang van de behandeling samen met de patiënt te monitoren wordt zowel gebruikgemaakt van voortgangsbesprekingen als van behandelplannen, evaluatie, vragenlijsten en ROM. In het behandelplan worden naast het behandeldoel en afspraken over soort behandeling en frequentie, tevens afspraken gemaakt over de evaluatiemomenten. De evaluaties vinden minimaal één keer per jaar plaatst met gebruik van de uitkomsten van vragenlijsten en ROM gegevens. In het evaluatiegesprek wordt een gespreksformat gebruikt. Patiënten worden aangemoedigd om zo nodig zelf eerder om een evaluatiemoment te vragen. Wanneer een basispsycholoog, GZ-psycholoog of psychotherapeut voornemens is een behandeling op of af te schalen wordt dit besproken in het multidisciplinair overleg. Klinisch psychologen en psychiaters brengen bij twijfel en minimaal eens per jaar een client in bij het multidisciplinair overleg. Wanneer een regiebehandelaar en andere behandelaar oneens zijn over de invulling van de behandeling wordt dit in het multidiscplinair overleg besproken en wordt hier gezamenlijk een besluit over genomen.

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
FJ VAN apeldoorn
klinisch psycholoog
Vrouw
KM VAN hest
klinisch psycholoog
Vrouw
MC boog
klinisch psycholoog
Man
J counotte
psychiater
Vrouw
SHC haver
psychotherapeut
Man
MN bais
psychiater
Vrouw
MM rijkeboer
klinisch psycholoog
Vrouw
YM wong
klinisch psycholoog
Vrouw
MK VAN egmond
gz-psycholoog
Vrouw
J broersen
klinisch psycholoog
Vrouw