Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Basis ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Alle aandoeningen
6 weken
4 weken
Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
6 weken
4 weken

Onder Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
Angststoornissen
6 weken
4 weken

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Bipolaire stemmingsstoornissen
6 weken
4 weken

Onder Bipolaire stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Bipolaire stemmingsstoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
6 weken
4 weken

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Diagnose onbekend
6 weken
4 weken

Onder Diagnose onbekend vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Diagnose onbekend
Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
6 weken
4 weken

Onder Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
6 weken
4 weken

Onder Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
Neurocognitieve stoornissen
6 weken
4 weken

Onder Neurocognitieve stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurocognitieve stoornissen
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
6 weken
4 weken

Onder Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
6 weken
4 weken

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Restgroep
6 weken
4 weken

Onder Restgroep vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Restgroep
Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
6 weken
4 weken

Onder Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
6 weken
4 weken

Onder Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
6 weken
4 weken

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
Voedings- en eetstoornissen
6 weken
4 weken

Onder Voedings- en eetstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Voedings- en eetstoornissen

Cliëntervaringen

De zorgaanbieder heeft deze gegevens niet aangeleverd.

De gang van zaken in de praktijk (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

Mensen met alle psychische klachten zijn welkom in de praktijk. We zijn minder bekend metneurologische aandoeningen. We zijn gespecialiseerd in behandeling van klachten en problemen diesamenhangen met (complex) trauma, PTSS, persoonlijkheidsproblematiek in de brede zin deswoords, impulscontroleproblematiek, waaronder verslaving en agressie en existentiële vragen. Werichten ons op mensen die door hun klachten vast zijn gelopen in hun leven, of dreigen vast te lopen.Meest gebruikte behandelvormen zijn integratieve psychotherapie, cognitieve gedragstherapie,experiëntiële psychotherapie, directieve therapie, schematherapie, positieve en oplossingsgerichtetherapie, psychomotore therapie en coaching. Welke behandelvorm of mix van behandelvormen toegepast zullen worden is afhankelijk van de hulpvraag, de aanwezige problematiek en de context waarin de cliënt zich bevindt en om hulp vraagt. Er wordt gestreefd naar een zo kort mogelijke, maar ook een zo effectief mogelijke behandeling. Het devies geldt: “zo kort als het kan en zo lang als het moet.” De praktijk kent een no-nonsense en klantgerichte aanpak en stelt in overleg met de cliënt eenbehandelplan op, dat periodiek geëvalueerd wordt.

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding en intake?

Telefonische aanmelding, intake en communicatie verloopt via Brigitte Jansen.

Behandelproces

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

gezamenlijk met cliënt het intakeproces doorlopen en behandelplan opstellen. Gezamenlijk de voortgang in de behandeling bespreken en evalueren. Inzet van vragenlijsten, of consultatie van collega's en andere disciplines waar nodig en de uitkomsten hiervan samen bespreken. Waar gepast zullen herhaalde metingen plaatsvinden om de voortgang van de behandeling ook kwantitatief te kunnen vaststellen. De uitkomsten hiervan worden gezamenlijk besproken. Waar mogelijk en gewenst wordt met toestemming van cliënt zijn/haar systeem bij de intake en behandeling betrokken.

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

Evaluatie behandelplan na elk half jaar en bij einde behandeling en tussentijds in de gesprekken.

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

vast onderdeel van het gesprek.

Hoe is de communicatie met de cliënt georganiseerd?

gezamenlijk met cliënt het intakeproces doorlopen en behandelplan opstellen. Gezamenlijk de voortgang in de behandeling bespreken en evalueren. Inzet van vragenlijsten, of consultatie van collega's of andere disciplines waar nodig en de uitkomsten hiervan samen bespreken. Waar gepast zullen herhaalde metingen plaatsvinden om de voortgang van de behandeling ook kwantitatief te kunnen vaststellen. De uitkomsten hiervan worden gezamenlijk besproken. Waar mogelijk en gewenst wordt met toestemming van cliënt zijn/haar systeem bij de intake en behandeling betrokken.

Na de behandeling

Worden de resultaten en vervolg besproken?

Ja

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
BPM jansen
klinisch psycholoog
Vrouw
KJ simis
psychiater
Vrouw