Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Basis ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Alle aandoeningen
20 weken
0 weken
Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
45 weken
0 weken

Onder Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
Angststoornissen
45 weken
0 weken

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Bipolaire stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Bipolaire stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Bipolaire stemmingsstoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
45 weken
0 weken

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Diagnose onbekend
0 weken
0 weken

Onder Diagnose onbekend vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Diagnose onbekend
Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
20 weken
0 weken

Onder Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
Neurocognitieve stoornissen
45 weken
0 weken

Onder Neurocognitieve stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurocognitieve stoornissen
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
45 weken
0 weken

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Restgroep
45 weken
0 weken

Onder Restgroep vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Restgroep
Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
45 weken
0 weken

Onder Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
45 weken
0 weken

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
Voedings- en eetstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Voedings- en eetstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Voedings- en eetstoornissen

Cliëntervaringen

De zorgaanbieder heeft deze gegevens niet aangeleverd.

De gang van zaken in de instelling (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

Aalsterveld Psychologen biedt hulp aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen in de Basis GGZen Gespecialiseerde GGZ. In onze werkwijze hanteren we de visie dat we doen wat werkt en wegoede, laagdrempelige zorg willen bieden in normale mensen taal. Een effectieve behandeling maaktgebruik van al aanwezige kwaliteiten van de client en duurt niet eindeloos lang, omdat mensenhierdoor zorgafhankelijk kunnen worden. Naast onze behandelingen binnen de Basis GGZ, werkenwe daarom in de Gespecialiseerde GGZ met Kortdurend Intensieve Zorgpaden, waarin onze cliëntenbinnen 26 weken met behulp van een team van therapeuten zelf intensief met hun klachten aan deslag gaan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende methodieken en behandelvormen (bijv. Cognitieve gedragstherapie, schematherapie, dramatherapie, EMDR) en wordt ook zoveel mogelijk de omgeving van de cliënt bij de behandeling betrokken. Er is tevens de mogelijkheid om binnen de BGGZ en de SGGZ eHealth modules toe te passen en de behandeling (deels) online te laten plaatsvinden middels een beveiligd beeldbel-programma.

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Kun je terecht voor hoogspecialistische behandelingen (3e lijns ggz)?

Nee, dit soort behandelingen bieden wij niet.

Welke andere speciale behandelingen zijn er?

  • Dubbele diagnose (aanbod specifiek gericht op behandeling van bijvoorbeeld verslaving icm een psychische stoornis of een eetstoornis icm PTSS), namelijk:

  • Overig, namelijk:

    Er is geen specifiek aanbod voor behandeling van dubbele diagnoses. Wel kunnen cliënten gelijktijdig voor meerdere classificaties behandeld worden.

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding?

De aanmeldprocedure bij Aalsterveld Psychologen is als volgt geregeld: U kunt uzelf of uw kind aanmelden via de groene knop Online Aanmelden op de website. U meldt zich dan aan in een veilige omgeving. Ook kunt u zich aanmelden via het contactformulier of het antwoordapparaat inspreken . U wordt dan door ons teruggebeld op een rustig moment. Uiteraard kunt u ook via e-mail contact opnemen. Wij nemen uw aanmelding in behandeling zodra we ook uw verwijzing hebben ontvangen. Jeugdigen en jongvolwassenen vanaf 16 jaar kunnen zich zelf aanmelden. U kunt bij de aanmelding aangeven binnen welke regio u de afspraak wilt maken. Ook wordt u gevraagd naam, geboortedatum, BSN en verzekeringsnummer door te geven.Voor het kennismakingsgesprek (intake) bij kinderen jonger dan 16 jaar is het prettig wanneer de ouders samen met hun kind(eren) meekomen. Bij kinderen tot 12 jaar komen bij voorkeur eerst de ouders en wordt er vervolgens een gesprek met het kind gepland.Neemt u voor de intake uw verwijsbrief en paspoort/rijbewijs of ID kaart mee.

Hoe verlopen intake en diagnose?

De intake wordt voorafgegaan met een telefonisch consult met de Indicerend Regiebehandelaar. Binnen de BGGZ vindt het intakegesprek plaats met een GZ-psycholoog, klinisch psycholoog of GZ-psycholoog in opleiding. In de Gespecialiseerde GGZ zijn er intakegesprekken met een GZ-psycholoog (i.o.), klinisch psycholoog, dramatherapeut en/of een psychotherapeut. Na de intake vindt er een gesprek plaats met de regiebehandelaar in de functie van psychiater, klinisch psycholoog of psychotherapeut. Deze laatste bespreken de bevindingen vanuit de intakeprocedure en de uitkomst van het diagnostisch onderzoek. Voor de Gespecialiseerde GGZ geldt dat alle indicatiestellingen binnen het MDO worden besproken, waarna voorgenoemde terugkoppeling aan de cliënt plaatsvindt.Naast bovenstaande heeft Aalsterveld Psychologen een specialistische diagnostiekpoli voor ADHD. Voor Kind- en Jeugd is het mogelijk diagnostisch onderzoek te (laten) doen naar verschillende classificaties.

Behandelproces

Hoe wordt het behandelplan opgesteld?

Het behandelplan wordt bij Aalsterveld Psychologen in samenspraak met de cliënt opgestelddoor een BIG-geregistreerde professional en wordt in SGGZ traject besproken tijdens het gesprek met de Indicerend Regiebehandelaar. Er kunnen binnen de SGGZ trajecten meerdere behandelaren ingezet worden indien dit geïndiceerd is. Er is gedurende de gehele behandeling, zowel BGGZ als SGGZ, een Coördinerende Regie Behandelaar die zicht blijft houden op uitvoering van het behandelplan, procesbewaking en tijdsbewaking.

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

Bij aanmelding vult de cliënt een vragenlijst in (OQ-45). Tijdens de intake wordt de uitkomst van de OQ-45 (en mogelijk andere vragenlijsten) besproken. Tevens wordt het behandelplan besproken, dit wordt daarna regelmatig kort geëvalueerd m.b.v. een daarvoor overeengekomen meetinstrument, tenzij hierover met de cliënt andere afspraken zijn gemaakt. Na afloop van de behandeling wordt de cliënt gevraagd opnieuw de OQ-45 in te vullen, daarnaast ontvangt deze het verzoek een cliëntentevredenheidsvragenlijst (CQi) in te vullen.

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

BGGZ: Aan het einde van elke sessie wordt kort geëvalueerd. Voor het einde van de hele behandeling evalueert de (coördinerend)-behandelaar samen met de cliënt en desgewenst zijn of haar naaste. SGGZ: Na intake en indicatiestelling wordt het behandelplan besproken met de cliënt. Daarna wordt door de coördinerend regiebehandelaar periodiek in het MDO én apart met de cliënt (en desgewenst zijn of haar naaste) geëvalueerd.

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

Tegen afloop van de behandeling krijgt de cliënt de CQi en de OQ-45 toegestuurd. De uitkomsten van deze vragenlijsten wordt in het laatste gesprek met client besproken.

Na de behandeling

Hoe worden de resultaten en vervolg besproken?

Het behandelplan wordt bij Aalsterveld Psychologen in samenspraak met de cliënt opgestelddoor een BIG-geregistreerde professional en wordt in SGGZ traject besproken tijdens het gesprek met de Indicerend Regiebehandelaar. Er kunnen binnen de SGGZ trajecten meerdere behandelaren ingezet worden indien dit geïndiceerd is. Er is gedurende de gehele behandeling, zowel BGGZ als SGGZ, een Coördinerende Regie Behandelaar die zicht blijft houden op uitvoering van het behandelplan, procesbewaking en tijdsbewaking.

In geval van terugval of crisis?

Bij aanmelding vult de cliënt een vragenlijst in (OQ-45). Tijdens de intake wordt de uitkomst van de OQ-45 (en mogelijk andere vragenlijsten) besproken. Tevens wordt het behandelplan besproken, dit wordt daarna regelmatig kort geëvalueerd m.b.v. een daarvoor overeengekomen meetinstrument, tenzij hierover met de cliënt andere afspraken zijn gemaakt. Na afloop van de behandeling wordt de cliënt gevraagd opnieuw de OQ-45 in te vullen, daarnaast ontvangt deze het verzoek een cliëntentevredenheidsvragenlijst (CQi) in te vullen.

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
IC VAN doorn
gz-psycholoog
Vrouw
LEMA pfennings
gz-psycholoog
Vrouw
D oostrom
gz-psycholoog
Vrouw
CHE rompas
gz-psycholoog
Vrouw
M gransbergen
gz-psycholoog
Vrouw
MJC VAN wijk
psychiater
Man
CFMM DE weerd
psychiater
Vrouw
LACA janssen
gz-psycholoog
Vrouw
SM yar
gz-psycholoog
Vrouw
T DE laat
gz-psycholoog
Vrouw