Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Basis ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Alle aandoeningen
16 weken
16 weken
Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
16 weken
16 weken

Onder Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
Angststoornissen
16 weken
16 weken

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Bipolaire stemmingsstoornissen
16 weken
16 weken

Onder Bipolaire stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Bipolaire stemmingsstoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
16 weken
16 weken

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Diagnose onbekend
16 weken
16 weken

Onder Diagnose onbekend vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Diagnose onbekend
Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
16 weken
16 weken

Onder Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
16 weken
16 weken

Onder Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
Neurocognitieve stoornissen
16 weken
16 weken

Onder Neurocognitieve stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurocognitieve stoornissen
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
16 weken
16 weken

Onder Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
16 weken
16 weken

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Restgroep
16 weken
16 weken

Onder Restgroep vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Restgroep
Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
16 weken
16 weken

Onder Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
16 weken
16 weken

Onder Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
16 weken
16 weken

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
Voedings- en eetstoornissen
16 weken
16 weken

Onder Voedings- en eetstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Voedings- en eetstoornissen

Cliëntervaringen

De zorgaanbieder heeft deze gegevens niet aangeleverd.

De gang van zaken in de instelling (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

at.zorg biedt ambulante vrijwillige GGZ. Onze belangrijkste doelgroep is jeugd en jongeren tussen 6 en 27 jaar. We focussen ons op intensief specialistische, multidisciplinaire en systeemgerichte trajecten. We bieden veranderingsgerichte en tijdelijke zorg. Daar waar we begeleiding willen bieden, kiezen we voor specialistische begeleiding. Andere vormen van begeleiding worden niet meer geboden.

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Kun je terecht voor hoogspecialistische behandelingen (3e lijns ggz)?

Nee, dit soort behandelingen bieden wij niet.

Welke andere speciale behandelingen zijn er?

  • Dubbele diagnose (aanbod specifiek gericht op behandeling van bijvoorbeeld verslaving icm een psychische stoornis of een eetstoornis icm PTSS), namelijk:

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding?

De telefonische aanmelding wordt ontvangen door een teamsecretaresse of iemand die betrokken is bij de triage. De teamsecretaresse stuurt een aanmeldpakket op ter invulling. Wanneer het aanmeldpakket met verwijsbrief van de huisarts binnen is (of de beschikking in geval van Jeugdhulp), wordt er triage uitgevoerd door de manager zorg en behandeling en/of een regiebehandelaar/locatiemanager van de betreffende poli. De manager zorg en behandeling plant een intake met een regiebehandelaar en een ambulant behandelaar die samen de intake uitvoeren. De cliënt (en/of zijn ouders/wettelijk vertegenwoordigers) ontvangt hiervoor via mail/telefoon uitleg en uitnodigingen.

Hoe verlopen intake en diagnose?

De aanmelding komt binnen bij de teamsecretaresses. Wekelijks hebben de teamsecretaresses overleg met de manager zorg en behandeling en/of de regiebehandelaar/locatiemanager van het betreffende team. Die voeren de triage uit en verdelen de cliënten naar de (overige) regiebehandelaren. De regiebehandelaar plant, samen met de betrokken ambulant behandelaar, een intake. Tijdens de intake wordt het dossier besproken en worden de wensen en mening van cliënt geïnventariseerd. Afhankelijk van het dossier, de voorgeschiedenis en de informatie uit de intake, beslist de regiebehandelaar of er aanvullend onderzoek moet plaatsvinden door de (kinder)psychiater of een diagnosticus. De regiebehandelaar bespreekt dit in het MDO. Wanneer er geen noodzaak is tot nadere diagnostiek, beschrijft de regiebehandelaar zelf een integrale diagnose en voert de DSM classificatie in (bij volwassenen. Bij Jeugd is dit afhankelijk van de regio), in het EPD van de cliënt.

Behandelproces

Hoe wordt het behandelplan opgesteld?

De regiebehandelaar is verantwoordelijk voor het beschrijven van de intake en de integrale diagnose in het BHP. De uitvoerend medebehandelaren zijn verantwoordelijk om samen met de cliënt te komen tot het beschrijven van doelen en het behandeltraject. De regiebehandelaar integreert de deelplannen in het behandelplan en bespreekt het behandelplan met de cliënt. Regiebehandelaar, cliënt en waar nodig diens ouders/wettelijk vertegenwoordigers, geven akkoord op het behandelplan. Dit wordt vastgelegd in het EPD van cliënt. Of er wordt een aantekening in het dossier opgenomen waaruit blijkt dat cliënt zich akkoord heeft verklaard met het behandelplan.Het behandelplan en de voortgang van het behandeltraject worden besproken in het MDO.

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

De voortgang van de behandeling wordt gemonitord middels MDO's. Het behandelplan wordt geëvalueerd in de MDO's en tijdens evaluatiesessies met de cliënt. Aan het begin en aan het einde van de behandeling wordt een ROM vragenlijst afgenomen.

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

De regiebehandelaar heeft minimaal 1 x per 3 maanden een evaluatief gesprek met de cliënt, waarin de voortgang wordt besproken en geëvalueerd aan de hand van het behandelplan. Indien nodig, wordt het behandelbeleid bijgesteld op basis van deze evaluaties en op basis van de informatie uit de MDO's.

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

De tevredenheid van de cliënt wordt gemeten middels een jaarlijkse CQI meting via een onafhankelijk erkend onderzoeksbureau.

Na de behandeling

Hoe worden de resultaten en vervolg besproken?

De regiebehandelaar is verantwoordelijk voor het beschrijven van de intake en de integrale diagnose in het BHP. De uitvoerend medebehandelaren zijn verantwoordelijk om samen met de cliënt te komen tot het beschrijven van doelen en het behandeltraject. De regiebehandelaar integreert de deelplannen in het behandelplan en bespreekt het behandelplan met de cliënt. Regiebehandelaar, cliënt en waar nodig diens ouders/wettelijk vertegenwoordigers, geven akkoord op het behandelplan. Dit wordt vastgelegd in het EPD van cliënt. Of er wordt een aantekening in het dossier opgenomen waaruit blijkt dat cliënt zich akkoord heeft verklaard met het behandelplan.Het behandelplan en de voortgang van het behandeltraject worden besproken in het MDO.

In geval van terugval of crisis?

De voortgang van de behandeling wordt gemonitord middels MDO's. Het behandelplan wordt geëvalueerd in de MDO's en tijdens evaluatiesessies met de cliënt. Aan het begin en aan het einde van de behandeling wordt een ROM vragenlijst afgenomen.

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
M keijzer
gz-psycholoog
Vrouw
W hagedoorn
psychiater
Man
IJH DE bont
gz-psycholoog
Vrouw
HGL mertens
gz-psycholoog
Vrouw