Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Basis ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Alle aandoeningen
4 weken
0 weken
Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Angststoornissen
12 weken
5 weken

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
30 weken
16 weken

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Diagnose onbekend
16 weken
0 weken

Onder Diagnose onbekend vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Diagnose onbekend
Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
52 weken
0 weken

Onder Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
Neurocognitieve stoornissen
3 weken
2 weken

Onder Neurocognitieve stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurocognitieve stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
52 weken
12 weken

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Restgroep
46 weken
5 weken

Onder Restgroep vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Restgroep
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
36 weken
18 weken

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen

Cliëntervaringen

De zorgaanbieder heeft deze gegevens niet aangeleverd.

De gang van zaken in de instelling (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

MET ggz is een ambulante instelling die een aanbod heeft in de meest voorkomende stoornissen. Wij bieden zowel behandeling als begeleiding aan. Patiënten vinden bij ons een passend zorgaanbod vanuit een ambulante insteek. We bieden hen behandeling voor hun psychische problemen en/of begeleiding in de maatschappij. Wij behandelen op basis van richtlijnen en protocollen die bewezen effectief zijn en die zich richten op symptomatisch, persoonlijk en maatschappelijk herstel. We behandelen en begeleiden patiënten in toenemende mate digitaal en/of in groepsverband. Voor wat betreft het behandelgedeelte is er een verschil in aanbod tussen Midden-Limburg (Roermond, Echt, Leudal en Weert) en Zuid-/Noord-Limburg (Maastricht, Hoensbroek en Venlo) vanwege het feit dat er een verschil is met onze plek in de keten. Voor wat betreft het Midden-Limburgse gedeelte bedienen wij de meer complexe ambulante patiënt.a. In Midden Limburg-bieden we: GBGGZFACT-zorg voor patiënten van de EPA-doelgroepCrisisdienst en IHTDiagnosespecifieke zorg via PsyQ behandelprogramma’s Stemming, Angst, Trauma, Psyche & Soma, Persoonlijkheid en PDC (Psychodiagnostisch Centrum). Dit kan ook de complexere en crisisgevoelige patiënt zijn omdat we ook de crisisdienst, IHT en FACT-teams in huis hebben. Daarnaast werken wij samen met klinische voorzieningen LZR en VVGI en in mindere mate met Zuyderland.b. In Maastricht bieden wij de GBGGZ en de PsyQ programma’s Persoonlijkheid, Psychotrauma, ADHD, Stemming, Angst, PDC en hebben we een team dat zich richt op jongeren. In Zuid- en Noord-Limburg wordt de crisisdienst uitgevoerd door een andere organisatie en hebben we niet de beschikking over IHT/FACT teams waardoor we selectiever zijn aan de poort. c. In Venlo en Hoensbroek hebben we kleine teams die naast basis-ggz ook een beperkt aanbod hebben voor ambulante sggz behandelingen.d. In midden Limburg en Maastricht hebben we een gespecialiseerd team gericht op behandeling van ouderen.e. In Roermond, Weert en Venlo hebben we teams die behandeling bieden aan Kinderen & Jongeren. f. Zowel in de regio Midden Limburg als in Zuid Limburg nemen we deel aan De Nieuwe GGZ.

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Kun je terecht voor hoogspecialistische behandelingen (3e lijns ggz)?

Nee, dit soort behandelingen bieden wij niet.

Welke andere speciale behandelingen zijn er?

  • Dubbele diagnose (aanbod specifiek gericht op behandeling van bijvoorbeeld verslaving icm een psychische stoornis of een eetstoornis icm PTSS), namelijk:

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding?

De aanmelding/verwijzing komt in de meeste gevallen digitaal binnen via Zorgdomein of Tipp. Ook komen er aanmeldingen per post ( voornamelijk vanuit andere GGZ-instellingen) of via de crisisdienst. De verwijzingen worden beoordeeld door aangewezen regiebehandelaren per afdeling. Deze verwijzen de patiënt door naar een specifiek team waar een intake wordt gepland. De patiënt ontvangt hiervoor een schriftelijke uitnodiging met informatiefolders en een code voor Minddistrict zodat hij al kan beginnen met het volgen van e-health modules. De intake vindt plaats door een behandelaar samen met een regiebehandelaar.

Hoe verlopen intake en diagnose?

Beschrijf hoe de intake/probleemanalyse en indicatiestelling binnen MET ggz is geregeld (hoe komt de aanmelding binnen, hoe komt de afspraak met de patiënt voor de intake tot stand, wie is in de intakefase de indicerend regiebehandelaar en hoe komt die beslissing tot stand (afstemming met patiënt), waaruit bestaan de verantwoordelijkheden van de indicerend regiebehandelaar bij het stellen van de diagnose): De intake en indicatiestelling is binnen MET ggz als volgt geregeld: Het secretariaat van de afdeling waar patiënt naar verwezen is, nodigt de patiënt uit voor een intakegesprek.Het intakegesprek wordt conform de procedure gevoerd met een intaker en de regiebehandelaar (als de intaker geen regiebehandelaar is). De regiebehandelaar doet onderzoek naar de klachten en de hulpvraag van de patiënt en stelt de diagnose. Als het nodig is laat de regiebehandelaar hiertoe aanvullend onderzoek uitvoeren. Verder brengt de regiebehandelaar relevante factoren in kaart en stemt behandelmogelijkheden af met de wensen en voorkeuren van de patiënt op de basis van de uitgangspunten van de methodiek Shared Decision Making. Er is ook aandacht voor naasten die een rol in de behandeling kunnen / willen spelen, of zelf ondersteuning nodig hebben in het omgaan met het ziekteproces van de patiënt.

Behandelproces

Hoe wordt het behandelplan opgesteld?

Als de patiënt en de behandelaar overeenstemming bereiken over de behandeling wordt een zorgplan opgesteld. In het zorgplan wordt vastgelegd wanneer de behandeling wordt geëvalueerd. Het zorgplan wordt in het multidisciplinaire overleg getoetst door het multidisciplinaire team. De huisarts (en/of een andere verwijzer) wordt schriftelijk geïnformeerd over de gestelde diagnose en de geplande behandeling, tenzij de patiënt hier bezwaar tegen maakt.

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

De voortgang wordt gemonitord aan de hand van een evaluatie van de afgesproken behandeldoelen. Ook wordt een ROM-vragenlijst ingevuld.

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

In het contact met de patiënt en diens naastbetrokkenen wordt de voortgang van de behandeling geëvalueerd. In het MDO wordt beleid getoetst en de effectiviteit van de methodiek mede bewaakt. Er wordt binnen MET ggz minimaal een keer per jaar geëvalueerd. Als er aanleiding is kan dat vaker zijn.

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

Bij afsluiting van de zorg ontvangt de patiënt een digitale vragenlijst (CQ-index). Voor patiënten die langer dan een jaar in zorg zijn: zij ontvangen de vragenlijst jaarlijks.

Na de behandeling

Hoe worden de resultaten en vervolg besproken?

Als de patiënt en de behandelaar overeenstemming bereiken over de behandeling wordt een zorgplan opgesteld. In het zorgplan wordt vastgelegd wanneer de behandeling wordt geëvalueerd. Het zorgplan wordt in het multidisciplinaire overleg getoetst door het multidisciplinaire team. De huisarts (en/of een andere verwijzer) wordt schriftelijk geïnformeerd over de gestelde diagnose en de geplande behandeling, tenzij de patiënt hier bezwaar tegen maakt.

In geval van terugval of crisis?

De voortgang wordt gemonitord aan de hand van een evaluatie van de afgesproken behandeldoelen. Ook wordt een ROM-vragenlijst ingevuld.

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
RJ koers
psychiater
Man
VMJG spruit
gz-psycholoog
Vrouw
EEM heuts
gz-psycholoog
Vrouw
M kouwenhoven
Onbekend
Onbekend
VEM dickhaut
klinisch psycholoog
Vrouw
NAMT VAN DE laarschot
verpleegkundig specialist ggz
Vrouw
RHT könings
psychiater
Man
LC DE bie
Onbekend
Onbekend
VMM boskaljon-brand
gz-psycholoog
Vrouw
DJC claes
gz-psycholoog
Vrouw