Wachttijden

Let op: Er zijn twee verschillende soorten wachttijden. De Aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het maken van de eerste afspraak en de datum van deze afspraak (de intake). De Behandelwachttijd is het aantal weken tussen de datum van de intake en de start van de behandeling.

Basis ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Alle aandoeningen
0 weken
0 weken
Gespecialiseerde ggz
Aanmeldwachttijd
Behandelwachttijd
Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
0 weken
0 weken

Onder Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Andere problemen die een reden voor zorg kunnen zijn
Angststoornissen
20 weken
8 weken

Onder Angststoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Angststoornissen
Bipolaire stemmingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Bipolaire stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Bipolaire stemmingsstoornissen
Depressieve stemmingsstoornissen
12 weken
8 weken

Onder Depressieve stemmingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Depressieve stemmingsstoornissen
Diagnose onbekend
9 weken
6 weken

Onder Diagnose onbekend vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Diagnose onbekend
Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
0 weken
9 weken

Onder Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen
Neurocognitieve stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Neurocognitieve stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Neurocognitieve stoornissen
Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Persoonlijkheidsstoornissen
9 weken
8 weken

Onder Persoonlijkheidsstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Persoonlijkheidsstoornissen
Restgroep
0 weken
0 weken

Onder Restgroep vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Restgroep
Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Somatische symptoomstoornis en verwante stoornissen
Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
0 weken
0 weken

Onder Trauma en stressorgerelateerde stoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Trauma en stressorgerelateerde stoornissen
Voedings- en eetstoornissen
0 weken
0 weken

Onder Voedings- en eetstoornissen vallen onder andere de onderstaande aandoeningen. Neem altijd contact op met de aanbieder om te controleren of de aandoening ook daadwerkelijk behandeld wordt.

  • Voedings- en eetstoornissen

Cliëntervaringen

De zorgaanbieder heeft deze gegevens niet aangeleverd.

De gang van zaken in de instelling (Kwaliteitsstatuut)

Alle zorgaanbieders in de ggz hebben een ‘kwaliteitsstatuut’. In het kwaliteitsstatuut beschrijft een aanbieder onder meer met welke klachten je terecht kunt en hoe het zorgtraject is geregeld. Je kunt het hele kwaliteitsstatuut vinden op de website van de aanbieder, of er naar vragen als je er bent. Hieronder kun je lezen hoe een aantal zaken bij de aanbieder is geregeld.

Zorgaanbod

Wat is de algemene werkwijze in de praktijk?

Forte GGZ biedt diagnostiek en behandeling voor cliënten met psychiatrische problematiek. Daarbijheeft Forte GGZ specifieke aandachtsgebieden in de vorm van een studentenpoli en insamenwerking met OCRN een adolescentenpoli. Forte GGZ heeft expertise inontwikkelingsproblematiek (ADHD en ASS), angst- en depressieve stoornissen, psychotrauma enmilde tot matige persoonlijkheidsproblematiek. Forte GGZ stemt de zorg af op de hulpvraag van decliënt: kort waar kan en langer waar nodig. Forte GGZ biedt nadrukkelijk een behandelaanbod waarinook bijkomende (comorbide) problematiek wordt meegenomen. Forte betrekt daarbij naasten in hetbehandeltraject en werkt herstelgericht, waarbij de cliënt zelf een centrale rol heeft.

Met welke klachten kun je terecht?

Onbekend

Kun je terecht voor hoogspecialistische behandelingen (3e lijns ggz)?

Nee, dit soort behandelingen bieden wij niet.

Welke andere speciale behandelingen zijn er?

  • Dubbele diagnose (aanbod specifiek gericht op behandeling van bijvoorbeeld verslaving icm een psychische stoornis of een eetstoornis icm PTSS), namelijk:

  • Overig, namelijk:

    Adolescentenpoli (in combinatie met OCRN - een instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie)

Aanmelding en intake

Hoe verloopt de aanmelding?

Verwijzing en aanmeldingEen beschrijving van het zorgaanbod van Forte GGZ en welke zorg we niet bieden staat vermeld opde website en in Zorgdomein. Het secretariaat is beschikbaar voor verdere vragen over wat ForteGGZ kan bieden en over praktische zaken rondom een verwijzing of aanmelding.Wij vragen om een geldige verwijzing en een aanmelding door de cliënt zelf. Verwijzingen kunnen viaZorgdomein, de website of schriftelijk. Het aanmeldformulier kan op de website ingevuld worden. Bijvragen hierover of problemen hierbij is telefonisch contact met ons secretariaat mogelijk.We ontvangen bij de verwijzing en aanmelding graag zoveel mogelijk relevante informatie overhulpvraag, klachten en problemen, en eerdere hulpverlening. Daarmee kunnen we zo vroeg mogelijkbeoordelen in hoeverre Forte GGZ een passende behandeling kan bieden.De verwijzingen en aanmeldingen worden besproken in het aanmeldteam. Bij vragen wordt contactopgenomen met de verwijzer. Na beoordeling door het aanmeldteam, ontvangen verwijzer en cliënteen terugkoppeling. Indien het zorgaanbod van Forte GGZ passend lijkt bij de hulpvraag, wordt zosnel mogelijk de intake gepland. Het kan zijn dat er een wachtlijst is (gedurende de wachttijd tot intake is de huisarts verantwoordelijk). Indien Forte GGZ geen passend aanbod heeft voor de hulpvraag van de cliënt, verwijst Forte GGZ de cliënt terug naar de verwijzer, zoveel mogelijk met een passend advies.

Hoe verlopen intake en diagnose?

IntakeDe cliënt ontvangt via het secretariaat van Forte GGZ een uitnodiging voor de intakegesprekken. Deintake bestaat uit twee of soms meer gesprekken. De intakegesprekken worden gevoerd door eenpsycholoog of sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV) en de indicerend regiebehandelaar.Afhankelijk van de setting is dit een GZ psycholoog (setting A) of een psychotherapeut, klinischpsycholoog, verpleegkundig specialist of psychiater (setting B). De bevindingen uit de intake wordenin multidisciplinair overleg besproken. De indicerend regiebehandelaar is verantwoordelijk voor dediagnostiek en indicatiestelling en werkt samen met de behandelaren die betrokken zijn bij de intakeen diagnostiek/indicatiestelling. Tijdens de intake worden door behandelteam en cliënt samen dehulpvraag en klachten in beeld gebracht. Forte GGZ vindt het belangrijk om tijdens de intakefasespecifiek aandacht te hebben voor het betrekken van naasten.Diagnostiek en indicatiestellingSoms is op basis van de intake voldoende informatie beschikbaar om een probleemformulering eneen diagnostische beschrijving met bijbehorend behandelplan vast te stellen. Soms is nog aanvullend onderzoek nodig. Dat kan gaan om het invullen van vragenlijsten, extra gesprekken, eenpsychiatrisch of psychologisch onderzoek, of een indicatiestelling voor psychotherapie. Aanvullendonderzoek wordt bij voorkeur gedaan door de behandelaren die al betrokken zijn bij de intake. Bijverwijzing naar psychodiagnostisch onderzoek/indicatiestelling psychotherapie wordt de diagnostiek vaak door een andere (gespecialiseerde) behandelaar gedaan. Het voorstel voor aanvullende diagnostiek wordt met de cliënt afgestemd.De bevindingen uit de intake en eventueel aanvullende diagnostiek worden in het adviesgesprekbesproken en op basis daarvan wordt een behandelvoorstel gemaakt. Het is de taak van deindicerend regiebehandelaar om zorg te dragen voor een met de cliënt gedeelde conclusie, die hetvertrekpunt is voor de (beschrijvende) diagnose, en voor het opstellen van een passendbehandelaanbod. De indicerend regiebehandelaar en cliënt stellen daarna samen het behandelplanop. Het is hierbij de taak van de indicerend regiebehandelaar om in deze fase (nogmaals) deafweging te maken of de zorgvraag en de situatie van de cliënt aansluiten bij het beschikbarezorgaanbod van Forte GGZ, en om anders door te verwijzen. Als de indicerend regiebehandelaar encliënt niet tot een gezamenlijk gedragen behandelplan komen, wordt de zorg bij Forte GGZ afgesloten en zal worden terugverwezen naar de huisarts.Tussen adviesgesprek en behandelingIndien cliënt en indicerend regiebehandelaar een gezamenlijk behandelplan hebben opgesteld, wordtde cliënt zo snel mogelijk uitgenodigd voor een eerste afspraak. Het kan zijn dat er een wachtlijst is.Er worden daarom in het behandelplan aanvullende afspraken gemaakt over hoe te handelenmochten de klachten van de cliënt verergeren en wie gedurende de wachttijd de contactpersoon voorde cliënt is. Vaak is dit een van de behandelaren die betrokken waren bij de intake. Ook wordenafspraken gemaakt over hoe te handelen in het geval van spoed of crisis.

Behandelproces

Hoe wordt het behandelplan opgesteld?

In de behandelplanbespreking maken indicerend regiebehandelaar en cliënt (eventueel met naasten)samen het behandelplan. In het behandelplan wordt vastgelegd wat de probleemstelling/diagnose is,wat de doelen zijn waaraan gewerkt gaat worden, hoe de behandeling er precies uit ziet (welkemodules of deelbehandelingen), welke professionals zijn betrokken en wanneer de behandelinggeëvalueerd wordt. Evaluatie van de behandeling wordt gedaan door de cliënt en de coördinerendregiebehandelaar en/of medebehandelaren. In de evaluatie wordt besproken in hoeverre debehandeldoelen zijn behaald of dat bijstelling van het behandelplan nodig is. De voortgang van debehandeling wordt eveneens besproken in het multidisciplinair team. Op de achtergrond blijft deindicerend regiebehandelaar betrokken en wordt geconsulteerd bij onvoldoende effect van debehandeling, bij problemen in de behandeling of bij een verandering van het behandelplan.

Hoe wordt de voortgang van de behandeling gevolgd?

Tijdens de behandeling wordt op afgesproken momenten geëvalueerd. Bij de evaluatie is in iedergeval de coördinerend regiebehandelaar aanwezig en bij voorkeur ook de medebehandelaren. Hierinkan in overleg met de cliënt gekozen worden voor een andere samenstelling. Ook naasten van decliënt zijn welkom bij de evaluaties. De evaluatieverslagen worden vastgelegd in het behandelplan enzijn de basis voor de verdere behandelplanning.Regelmatig in het behandeltraject wordt cliënt gevraagd een vragenlijst in te vullen (Routine OutcomeMonitoring - ROM). Er kunnen aanvullend, afhankelijk van de problematiek, ook andere klachtgerichtevragenlijsten worden gebruikt. De resultaten worden tijdens het evaluatiegesprek besproken. Dekeuze om op- of af te schalen in de zorg is een vast onderdeel van de periodieke behandelevaluatie.Wanneer blijkt dat er onvoldoende voortgang is in de behandeling wordt dit besproken met deindicerend regiebehandelaar en kan de behandeling worden bijgesteld, overgedragen of beëindigd.Indien de behandeling wordt bijgesteld, wordt ook het integraal behandelplan door de indicerendregiebehandelaar in samenspraak met cliënt gewijzigd. De coördinerend regiebehandelaar draagtzorg voor het afronden van de behandeling en eventuele overdracht naar een andere instelling oforganisatie.

Hoe wordt de behandeling geëvalueerd?

In de evaluatiegesprekken bespreekt de coördinerend regiebehandelaar de voortgang van debehandeling in relatie tot de vooraf vastgestelde doelen en heeft hierbij aandacht voor in hoeverre decliënt tevreden is over hoe de behandeling wordt uitgevoerd, in hoeverre de behandeling aansluit bijverwachtingen en wensen, en hoe tevreden de cliënt is over de effecten van de behandeling.

Hoe wordt de tevredenheid van cliënten gemeten?

Na afronding van de behandeling wordt de cliënt per email benaderd door ZorgFocuz met het verzoekom mee te doen aan het cliënttevredenheidsonderzoek van Forte GGZ. Hiervoor gebruiken we eenvragenlijst: de Consumer Quality Index (CQI)'. Wij vinden de mening en feedback van cliëntenbelangrijk. De uitkomsten van het cliënttevredenheidsonderzoek worden besproken met debehandelteams en de cliëntenraad. Mede op basis hiervan werken wij aan het continu verbeteren vanonze kwaliteit van zorg en dienstverlening.

Na de behandeling

Hoe worden de resultaten en vervolg besproken?

In de behandelplanbespreking maken indicerend regiebehandelaar en cliënt (eventueel met naasten)samen het behandelplan. In het behandelplan wordt vastgelegd wat de probleemstelling/diagnose is,wat de doelen zijn waaraan gewerkt gaat worden, hoe de behandeling er precies uit ziet (welkemodules of deelbehandelingen), welke professionals zijn betrokken en wanneer de behandelinggeëvalueerd wordt. Evaluatie van de behandeling wordt gedaan door de cliënt en de coördinerendregiebehandelaar en/of medebehandelaren. In de evaluatie wordt besproken in hoeverre debehandeldoelen zijn behaald of dat bijstelling van het behandelplan nodig is. De voortgang van debehandeling wordt eveneens besproken in het multidisciplinair team. Op de achtergrond blijft deindicerend regiebehandelaar betrokken en wordt geconsulteerd bij onvoldoende effect van debehandeling, bij problemen in de behandeling of bij een verandering van het behandelplan.

In geval van terugval of crisis?

Tijdens de behandeling wordt op afgesproken momenten geëvalueerd. Bij de evaluatie is in iedergeval de coördinerend regiebehandelaar aanwezig en bij voorkeur ook de medebehandelaren. Hierinkan in overleg met de cliënt gekozen worden voor een andere samenstelling. Ook naasten van decliënt zijn welkom bij de evaluaties. De evaluatieverslagen worden vastgelegd in het behandelplan enzijn de basis voor de verdere behandelplanning.Regelmatig in het behandeltraject wordt cliënt gevraagd een vragenlijst in te vullen (Routine OutcomeMonitoring - ROM). Er kunnen aanvullend, afhankelijk van de problematiek, ook andere klachtgerichtevragenlijsten worden gebruikt. De resultaten worden tijdens het evaluatiegesprek besproken. Dekeuze om op- of af te schalen in de zorg is een vast onderdeel van de periodieke behandelevaluatie.Wanneer blijkt dat er onvoldoende voortgang is in de behandeling wordt dit besproken met deindicerend regiebehandelaar en kan de behandeling worden bijgesteld, overgedragen of beëindigd.Indien de behandeling wordt bijgesteld, wordt ook het integraal behandelplan door de indicerendregiebehandelaar in samenspraak met cliënt gewijzigd. De coördinerend regiebehandelaar draagtzorg voor het afronden van de behandeling en eventuele overdracht naar een andere instelling oforganisatie.

Jouw gegevens en privacy

Wordt er toestemming gevraagd om gegevens te delen met professionals die niet bij de behandeling betrokken zijn?

Ja

Vergoedingen

Selecteer een basisverzekering om informatie te zien over vergoedingen bij deze zorgaanbieder.
Selecteer je verzekeraar
Selecteer je basispakket

Behandelaars

Naam
Beroep
Geslacht
R hazenberg
gz-psycholoog
Vrouw
RV hemradj
psychiater
Vrouw
S russo
psychiater
Man
MW knigge
klinisch psycholoog
Vrouw
R DE boer
klinisch psycholoog
Vrouw
HJ stradmeijer
psychiater
Man
S vink
klinisch psycholoog
Vrouw
N VAN DER meulen
gz-psycholoog
Vrouw
KR kroese
psychiater
Man
JM jerphanion-dekker
gz-psycholoog
Vrouw